A duhet të shesni privatisht si për shitje nga pronari (FSBO)

Mijëra pronarë shtëpish mendojnë nëse do të shesin apo jo privatisht. Kjo është një pyetje që shërbime hidraulik elektricist piktor postim falas Tirane Kamez merr shumë vëmendje në internet, dhe gjithashtu nxjerr një sasi të madhe informacioni të gabuar. Shumë njerëz duan të shesin pronat e tyre, por kanë frikë nga problemet e “fshehura” që mund të ngrihen për t’u kushtuar para ose për t’u shkaktuar pikëllim. Frika është arsyeja numër një që njerëzit janë të gatshëm të paguajnë një sekser për të shitur shtëpinë e tyre. Për fat të keq, kjo frikë shpesh është e pabazë dhe shumë shpesh promovohet nga dikush me interes të veçantë për të marrë paratë tuaja për të shitur pronën tuaj.

Prej disa kohësh, unë kam kërkuar në internet dhe kam gjetur shumë artikuj që pretendojnë se promovojnë shitjen private, ndërsa në fakt, ato janë krijuar për t’ju dekurajuar që të merrni përsipër këtë detyrë. Natyrisht, artikuj të tillë nuk dalin siç duhet dhe thonë “Hej, mos e bëj!”, por në vend të kësaj ata ju tregojnë të gjitha gjërat në dukje të këqija që “mund” të ndodhin nëse guxoni ta provoni. Ata paraqesin një pamje kaq të zymtë të shitjes private, ndërsa “inkurajojnë” lexuesin, saqë askush nuk do ta provonte nëse do të zgjidhte të ndiqte këshillat e artikujve të tillë. Kjo lloj ndihme false më çmend dhe më pëlqen procesi i “prishjes” së miteve që po promovohen si të vërteta. Ky artikull do të trajtojë, megjithëse shkurtimisht, arsyet që shumë njerëz duhet ose nuk duhet të shesin vetë. Do të përpiqem të shpërndaj sasinë e madhe të dezinformatave mbi temën e shitjes private, dhe në fund, shpresoj se do të jeni në një pozicion më të mirë për të zgjedhur vetë nëse do të shesni apo jo privatisht.

Gjërat e para në fillim. Kush jam unë dhe çfarë di për pasuritë e paluajtshme? Epo unë jam një shitës imobiliar me përvojë (20 vjet), tani në pension. Në vitet e mia kam shitur miliona dollarë në pasuri të paluajtshme rezidenciale dhe komerciale për të gjitha llojet e njerëzve, duke përfshirë shtëpi të reja për ndërtuesit e shtëpive, sheshe dhe ndërtesa zyrash për korporatat, dhe rishitje shtëpi për njerëz si ju. Unë kam zhvilluar tokë dhe madje kam qenë pjesë e ndërtuesve më të mëdhenj të shtëpive në vend që krijojnë vende shitjeje dhe shesin shtëpi. Kam parë kohë të mira, të këqija, të mira dhe të këqija. Mendoj se është e drejtë të thuhet se i kuptoj pasuritë e paluajtshme, procesin e shitjes, negocimin dhe të gjitha ato gjëra të mira që i lejojnë dikujt të ketë sukses në një nga industritë më konkurruese deri më sot.

Leave a comment

Your email address will not be published.